maridaje-fondo


Maridatge.

Definirem Maridatge com la unió o combinació de menjars amb begudes. En el cas d'analitzar el maridatge amb vins, podem destacar que el vi a d'escombrar molt suaument el deix gustatiu del menjar, quedant un final de boca amb l'expressió del vi i predisposada per a un nou mos.
En provar el menjar, aquesta ha d'harmonitzar amb el record del vi i molt suaument deixar en boca la sensació del menjar. En produir això de forma harmònica i suau estem parlant d'un maridatge perfecte.
Existeixen els anomenats Maridatge per Combinació, Maridatge per Contrast i Maridatge Regional.

maridaje 01

Recomanacions.

maridaje 05
maridaje 06

Podem pensar el maridatge mitjançant:
La peça principal del menjar (pasta seca, pasta farcida, carn vermella, carn blanca, peixos, etc.
Forma i punt de cocció (a les brases, al forn, a la planxa, al vapor, sucós, bullit, etc)
Salses, si n'hi hagués, la intensitat de la mateixa condiciona el maridatge.


Guarnició
Per qualsevol d'aquests components de la cuina pot variar la recomanació de maridatge amb vins.
Hem d'evitar la combinació de vins potents i robusts amb plats amb abundant contingut especiat o picants, ja que els sabors tendeixen a competir entre si i no arriben a un equilibri.
Quan la ocasió requereix preparacions extremadament aromàtiques o molt condimentats, ens inclinarem més cap als vins lleugers.
Mai hem de combinar vins amb cítrics. L'acidesa pròpia d'aquest tipus de fruites elimina absolutament l'equilibri gustatiu de qualsevol vi.
Quan de dolços es tracta, no és recomanable triar vins escumants secs tipus Nature, Brut o Extra Brut. Serà millor optar pels del tipus Demi-Sec o Dolç.
Aquests són alguns consells per comprendre encara més les forma d'harmonitzar aromes, textures i sabors a l'hora de triar el nostre menú.


maridaje 02
maridaje 07
maridaje 04

En síntesi.
El maridatge pot millorar enormement l'experiència de degustar un plat, no només en les més elegants receptes de llibres gourmet, sinó que també en el dia a dia amb qualsevol tipus de menjar. Segur ja has notat la diferència que produeix acompanyar un dinar amb una beguda o amb una altra, ja que en triar la beguda que millor va ja estàs fent-ho. És clar que, fer-ho de forma conscient i comprenent els sabors que utilitzes, l'experiència és diferent i pots triar millor i, en conseqüència, aconseguir una experiència més agradable al paladar.
by:Tendenciaweb

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia de navegación. Si continua navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK Más información